Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Žiaci našej hotelovej akadémie zažiarili na medzinárodnej kulinárskej scéne

Prestížna súťaž Gastro Erasmus 2025, ktorá sa konala v dňoch 4. – 6. apríla v luxusnom rezorte The Raga Side v tureckom Manavgate, priniesla historický úspech župnej Hotelovej akadémii Mikovíniho. Medzi 146 súťažiacimi z 15 európskych krajín študenti z Bratislavského kraja excelovali a získali šesť zlatých medailí, jednu striebornú a dve pódiové umiestnenia, čím sa zaradili medzi absolútnu špičku súťaže.

Našu hotelovú akadémiu reprezentovali študenti Paulína Sarah Jureková, Kristián Šimek a Šimon Balog, ktorí zanechali na medzinárodnej porote vynikajúci dojem.

Ohromujúce výsledky našich žiakov

  • Šimon Balog si odniesol dve zlaté medaily v kategóriách hlavné jedlo a príprava ryby, a tiež získal strieborný pohár za celkové 2. miesto v hlavnom jedle.
  • Paulína Sarah Jureková očarila porotu svojím dezertom a hlavným jedlom, za ktoré získala dve zlaté medaily.
  • Kristián Šimek zaujal v kategórii prípravy cestovín, kde obsadil 3. miesto a získal bronzový pohár. Navyše bol ocenený zlatým a strieborným pásmom za svoje jedlá.

Spoločnou prácou študenti navyše zabodovali v tímovej kategórii prípravou trojchodového menu, za ktoré získali zlatú medailu, pričom porota vysoko ocenila profesionálny prístup, precíznu prezentáciu a dodržiavanie najvyšších štandardov hygieny.

Výkony hodnotila porota zložená z medzinárodne uznávaných šéfkuchárov z Islandu, Švédska, Turecka a Veľkej Británie, ktorí zdôraznili vysokú úroveň a potenciál našich študentov.

Gastro Erasmus nebol len súťažou, ale aj príležitosťou nadviazať spoluprácu s renomovanými gastronomickými školami z Talianska a Portugalska, ktoré prejavili záujem o ďalšie stáže a partnerstvo.

Tieto úspechy dokazujú, že naši žiaci majú talent, odvahu a schopnosti reprezentovať Slovensko na najvyššej úrovni.