Vianočné trhy

Ďakujeme Bratislavský kraj, najlepšie miesto pre život, že sme mohli prispieť dobrej veci – ľuďom bez domova skrášliť Vianoce. ❤️??

Čítať ďalej »

MÁM TO ŠŤASTIE, ŽE SA MOŽEM ROZDELIŤ!

Už tretí rok zorganizovala naša škola charitatívnu akciu. Tento rok to bolo na podnet žiačky Nikoly Dobijovej z III.HA triedy. Zbierka bola určená pre sociálne odkázané rodiny žiakov našej školy. Trvala od 1.decembra do 19.decembra. Kto chcel, mohol prispieť trvanlivými potravinami, hygienickými potrebami. Akcia mala odozvu a sklad sa plnil. Po dohode s triednymi učiteľmi bolo vybraných päť rodín. Nikola, Patrícia Dibúzová , Pavol Szeif spolu s pani profesorkou Palkovičovou pripravili vianočné balíky, z ktorých niektoré mali veru poriadnu váhu a  so šoférom ich rozniesli jednotlivým rodinám. Ich reakcie boli dojímavé. Týmto ďakujeme všetkým, ktorí prispeli(učitelia, žiaci, rodičia) a tak urobili piatim rodinám predčasné Vianoce.

Čítať ďalej »

ŽUPNÁ ZABÍJAČKA Ak je škola v…

ŽUPNÁ ZABÍJAČKA Ak je škola vedená nielen rozumom, ale aj srdcom, odrazí sa to na motivácii študentov. Najmä pri odbornom štúdiu je dôležité budovať v žiakoch vzťah a úctu k remeslu. Skvelý príklad je SOŠ GaHS, Farského 9. Bratislavský samosprávny kraj s touto župnou školou opäť zorganizovali tradičnú zabíjačku, kde sme si vychutnali fantastické čerstvé špeciality od budúcich mäsiarov a údenárov.

Čítať ďalej »

TRADIČNÁ ŽUPNÁ ZABÍJAČKA Aj t…

TRADIČNÁ ŽUPNÁ ZABÍJAČKA Aj takto vyzerá odborné štúdium. Tradičné remeslo mäsiar/ údenár nám dnes na župnej zabíjačke predstavili študenti SOŠ GaHS, Farského 9. Pod skvelým pedagogickým vedením žiaci predviedli svoje zručnosti a všetci sme sa dobre najedli. ??

Čítať ďalej »

V minulom článku s Petrom Štec…

Ako nekopírovať konkurenciu? V minulom článku s Petrom Šteckom, CEO Medusa Group, sme písali, že cestuje často a rád. Necestuje len za oddychom či vodnými športami, cestuje aj za gastronómiou. Je to jeho záľubou aj prácou – musí mať prehľad o tom, aké sú trendy aj novinky.

Čítať ďalej »

Living memory

Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s o. z. Living Memory pripravil aj v tomto školskom roku prednášky o osudoch obetí totalitných režimov a ichprenasledovateľov na Slovensku s podporou známych osobností proti šíreniuextrémizmu medzi mládežou pod názvom „ V demokracii môžeš svoje šancezlepšiť, v totalitnej spoločnosti nie! Naša škola už tretí školský rok po sebe uvítala možnosť zapojiť sa.V mesiacoch október a november sa uskutočnili odborné historické prednáškypre žiakov tried I.PH, I.HA a I.VK. Prednášajúcim bol mladý, slovenský historik Mgr. Ľubomír Morbacher, PhD., ktorý pritiahol pozornosť žiakov stáleaktuálnymi témami – demokracia, sloboda, totalita, ľudská dôstojnosťa právny štát. Výbornú atmosféru umocnila aj živá a otvorená diskusia.

Čítať ďalej »

PRÍĎTE ZAJTRA OCHUTNAŤ ŠPECIAL…

??‍?PRÍĎTE ZAJTRA OCHUTNAŤ ŠPECIALITY ŽUPNEJ KUCHYNE Pozývame vás v stredu od 10. do 20. hodiny na Františkánske námestie do nášho stánku, kde môžete ochutnať špeciality z kuchyne župnej SOŠ GaHS, Farského 9. Vianočným predajom nadväzujeme na tradíciu pomoci ľuďom bez domova, vaše dobrovoľné príspevky opäť poputujú útulku sv. Vincenta de Paul. Práve študenti SOŠ Farského sa zapojili aj do našej jarnej akcie, kedy pri výpadku dodávateľa piekli pre útulok chlieb. Od 18. do 20. hodiny si môžete zimné dobroty a punč kúpiť priamo od župana Juraja Drobu.

Čítať ďalej »

Deň otvorených dverí – december 2018

Vôňa vianočného pečiva, medovníkov, vaflí či ochutnávky rôznych exotických drinkov. Toto a oveľa viac sme dnes spolu s vami, ktorí ste nás prišli pozrieť v rámci dňa otvorených dverí mohli zažiť. Sprievodcovský servis po škole, workshopy a prezentácie jednotlivých odborov v podaní našich žiakov. Veru, bolo čo vidieť, čo počuť, čo to si vyskúšať či ochutnať. Ďakujeme všetkým žiakom, majstrom OV, učiteľom, ktorí pomohli zorganizovať túto akciu.  A samozrejme, ďakujeme všetkým, ktorí ste nás poctili svojou návštevou. Niektorí prišli až z Myjavy. Ďakujeme a veríme, že ste sa u nás cítili dobre a naša škola vám padla do oka. Foto: Martin Havrilla, III.PH

Čítať ďalej »