Študijný odbor
Kuchár
| Kód odboru: | 6445 K |
| Dĺžka štúdia: | 4 roky |
| Základné podmienky prijatia: | Úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ Úspešné vykonanie prijímacej skúšky Zdravotná spôsobilosť uchádzača (prekážajú poruchy funkcie pohybového systému, kožné choroby, alergie, poruchy reči a sluchu) |
| Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
| Poskytované vzdelanie: | Úplné stredné odborné vzdelanie a príprava na výkon v zariadeniach spoločného stravovania |
Charakteristika odboru
Absolvent je schopný zabezpečovať výrobnú činnosť v rôznych zariadeniach spoločného stravovania, pripravovať jedlá teplej a studenej kuchyne, ovláda zásady racionálnej výživy. Vie tvorivo využívať poznatky a pripravovať jedlá medzinárodných kuchýň. Pre kvalifikované vykonávanie uvedených činností má absolvent široký odborný profil, logické myslenie, schopnosť pracovať samostatne aj v tíme. Absolventi tohto štúdia môžu pokračovať v ďalšom štúdiu na vysokej škole.




