Nadstavbové štúdium
Výroba potravín
| Kód odboru: | 2952 L |
| Dĺžka štúdia: | 2 roky |
| Základné podmienky prijatia: | Úspešné ukončenie učebného odboru záverečnou skúškou |
| Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
| Poskytované vzdelanie: | Úplné stredné odborné vzdelanie a príprava na výkon funkcií v oblasti potravinárskeho priemyslu |
Charakteristika odboru
Absolvent je schopný aplikovať získané teoretické vedomosti a praktické zručnosti pri hodnotení surovín, príprave surovín na spracovanie, výpočte spotreby podľa receptúr, vážení surovín. Vie posúdiť vhodnosť použitia netradičných surovín a chemických látok, kontrolovať nastavenia technologických parametrov v celom výrobnom procese. Ovláda automatizačné prvky strojov a výrobných liniek, centrálne riadenie všetkých operácií, predaj, propagáciu a aranžovanie tovaru, preberanie a uskladňovanie potravín, marketingové činnosti. Absolvent sa môže uplatniť v potravinárskom priemysle vo výrobe ako i predaji potravinárskych výrobkov.




